Sposób przygotowania
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, żółtka i cukier. Przesiekać nożem i szybko zagnieść rękami. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Przygotować piankę do ciastek: ubić pianę z jednego białka na sztywno, dodać przesiany cukier puder, wymieszać łyżką. Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać okrągłe ciasteczka i smarować je pianką z białek. Na to sypać orzeszki, ziarna i rodzynki. Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 stopni ok. 30 min.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
banditka
Margo1
Dorota76
Konto zablokowane
Angelika10
ewa19a
gusia1000
caralajna
Wafelek2601
czekoladka_m
Ela15