Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła z dyni z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 800 g
cukier 1 kg
skórka z cytryny 1 szt
jabłko kwaśne 1,2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła z dyni z jabłkami

Dynię i jabłka obieramy ze skóry, usuwamy komory nasienne, kroimy i gotujemy je we własnym soku, aż zmiękną. Gorące przetrzeć przez sito (ja osobiście miksuje w blenderze) dodać cukier, skórkę z otartej cytryny i gotować na małym ogniu, aż będzie odstawać od ścianek garnka. Gorące przełożyć do słoików i zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 18.10.2013 16:01
wolałabym użyć słodszych jabłek i nie dodawać cukru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak