Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem feta i oliwkami

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 sztuka
oliwki 3 łyżki
jajko 1 duże
bułka 1 sztuka
mleko do namoczenia
sól, pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
feta 1/4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem feta i oliwkami

• Bułka tarta do panierki
Bułkę namaczamy w mleku. Gotową odciskamy i dodajemy do mięsa.
Cebule kroimy w drobną kostkę i także dokładamy do mięsa. W dalszej kolejności dodajemy jajko, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy.
Ser feta kroimy w plastry. Oliwki kroimy w plasterki.
Z gotowej masy mięsnej formujemy placuszki. Na każdym placuszku z jednego końca układamy po plastrze sera oraz 1-2 oliwki (pokrojone). Formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.
Tak przygotowane mielone podaje jako dodatek do ziemniaków. Zachęcają one nie tylko smakiem i wyglądem:).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 00:40
Smaczne to.
Stenka 18.10.2013 17:45
ciekawy przepis
ana1 18.10.2013 16:26
świetne mięsko
IwonaDD 18.10.2013 13:53
pyszne kotleciki
brioszka 18.10.2013 13:45
uwielbiam takie!
msmors 18.10.2013 12:55
super danie
Marta1986 18.10.2013 12:50
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak