Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa krucha szarlotka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
masło 3/4 kostki
cukier puder 1 szkl
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mus jabłkowy 0,5 l
cynamon
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa krucha szarlotka

Do miski wsypujemy mąkę, starte na tarce masło, cukier, jajka i proszek. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy 15 min w lodówce. Ciasto dzielimy na pół i wyklejamy 2 natłuszczone tortownice o średnicy 26 cm.Pieczemy ok 15 min w 180 st.
Mus jabłkowy przelewamy ze słoiczka do rondelka i zagotowujemy. Wsypujemy sypką galaretkę, ściągamy z ognia i mieszamy. Przestudzony mus wykładamy an placek i przykrywamy drugim. Posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 18.10.2013 22:32
Można zrobić więcej warstw i dodać do jabłek kolorowe galaretki :)
Jadwiga/Jaga85 18.10.2013 12:41
Jakie piękne serduszko:)Super!
joanna30 18.10.2013 12:32
Poproszę o kawałeczek do kawki :)
joanna__s 18.10.2013 11:59
Podoba mi się, szybko i smacznie.
dodi 18.10.2013 11:22
pyszna szarlotka
bietka 18.10.2013 10:45
uwielbiam takie ciacha :)
Megg 18.10.2013 10:17
wygląda przepysznie i na pewno też tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak