Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka koserwowa mojej babci - do słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 1 l
sól 1 łyżka
cukier 6 łyżek
ocet 8 łyżek
oliwa 1/3 łyżeczki na słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
ziele angielskie wg uznania
Gorczyca biała cała Prymat wg uznania
papryka zielona 2 kg
papryka żółta 2 kg
papryka czerwona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka koserwowa mojej babci - do słoika

Paprykę oczyścić, pokroić w paseczki i przełożyć ciasno do słoików np. po dżemach. Do każdego słoika dać liść laurowy, ziele angielskie i trochę gorczycy. Przygotować składniki zalewy, zagotować. Gorącą zalać paprykę, a na wierzch dać oliwy. Zakręcić i chwilę pogotować.
Moja wychodowana papryka była fioletowa, a tak wyglądała po zagotowaniu, zrobiła się biała, pomarańczowa i czerwona :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak