Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi moja druga miłość - zielone szparagi z sosem balsamicznym z Modeny

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 6 szt
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi moja druga miłość - zielone szparagi z sosem balsamicznym z Modeny

Gotujemy szparagi. Są specjalne garnki do gotowania szparagów. Do garnka wkładamy je pionowo. Główki szparagów, które są rarytasem, wystają ok.2 cm. ponad poziom wody. Ogólnie szparagi wkładamy do gotującej wody, do której dodajemy sól, cukier i odrobinę masła. Gotujemy około 15 minut. Należy pamiętać, do zielonych nie dodajemy soku z cytryny, stracą kolor. Zielone szparagi najlepsze są ”al. dente” i powinny mieć grubość kciuka.
Ugotowane szparagi ułożyć na talerzu, razem z pomidorkami. Skropić gotowym zagęszczonym octem balsamicznym z Modeny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 17.05.2016 23:34
Szybkie i obłędnie smaczne
foczka-ks 20.05.2015 08:05
ale smaczna uczta
Monika78 26.11.2013 19:31
ale kolory, wspaniała kompozycja
ana1 18.10.2013 16:35
ślicznie podane i wygląda na bardzo pyszne
Ania84 18.10.2013 11:32
równiez jestem fanką szparagów :) wypróbuję i taką wersję
Beata999 18.10.2013 11:26
I znowu takie piękne pyszności .
Megg 18.10.2013 10:16
przepięknie podane
Magula 18.10.2013 09:54
pieknie podane
jasiek 18.10.2013 09:17
pyszna i zdrowa przekąska
Paolcia 18.10.2013 08:46
pysznie wygląda :)
migotka28 17.10.2013 22:59
smakowita kompozycja
Lis 17.10.2013 22:23
przepysznie wygląda:)
paulina2157 17.10.2013 22:21
kolorowo i apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak