chłodnik na botwince z rzodkiewkami

chłodnik na botwince z rzodkiewkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    2 szt.
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • ogórek

    1 szt.
  • marczewka

    1 szt.
  • cebula

    1/2 szt.
  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • koperek Prymat

    1 łyżka
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
  • jaja na twardo

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i buraki pokroić w kawałki,wrzucić do bulionu i zagotować. Zakwasić sokiem z cytryny. Ogóre,cebule i rzodkiewkę pokroic i dodac do wywaru. Doprawic śmietaną i przyprawami. Podawac z gotowanymi jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

11.07.2012 10:20
super

Łucja1

07.02.2011 18:41
wspaniały

Łucja1

07.02.2011 18:41
wspaniały

iwona332

17.09.2010 22:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat