Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
mleko szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
olej 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Farsz:
kapusta pekińska 1/2 kg
mięso gotowane wieprzowe i z k 30-40 dag
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia
woda gazowana 1 szkl
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować, pozostawić na pół godziny. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Kapustę pekińską ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, osączyć, odcisnąć, bardzo drobno posiekać. Gotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Na rozgrzanym smalcu zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, kapustę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać i wszystko razem chwilę podsmażyć.
Krok 1 - Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską foto
2
Na usmażone naleśniki nałożyć farsz i zwijać w kopertę. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską foto
3
Podawać same lub z czerwonym barszczem.
Krok 3 - Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.01.2014 16:00
pomysłowe naleśniki
romanrafal
romanrafal 19.10.2013 12:42
super pomysł,pyszne jedzonko
dragunia21 19.10.2013 11:36
świetny pomysł na krokiety,z kapustą pekińską można robić wiele
Mniam 18.10.2013 10:52
Bardzo pomysłowe, coś jak krokiety :)
Monia 18.10.2013 08:44
Nie myślałam, że to naleśniki... tak ciekawie wyglądają :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak