Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż brązowy z brokułami i tuńczykiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
ryż brązowy 1 woreczek
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
cebula czerwona 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
bakłażan 1/2 szt
nitki chilli
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż brązowy z brokułami i tuńczykiem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule siekamy i podsmażamy na odrobinie masła dodajemy do niej ugotowany ryz i mieszamy. Brokuła kroimy w różyczki i gotujemy na parze. Do ryżu dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka i ugotowany brokuł. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na chwilę . Płuczemy i grillujemy podajemy z ryżem. Wykańczamy nitkami chilli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 17.10.2013 15:29
pyszności, pyszności ;)
marcia7 17.10.2013 12:38
egzotycznie i smakowicie
Megg 17.10.2013 10:04
bardzo smaczne danie
Ola1984 17.10.2013 10:00
Bardzo lubię takie lekkie dania. Pysznie.
gibli 17.10.2013 09:30
apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak