Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie do słoików

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg brzoskwiń
1 litr wody
400 g cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie do słoików

Brzoskwinie dokładnie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół wyjmujemy pestki. Do słoika wkładamy wypestkowane brzoskwinie. Przygotowujemy syrop. Do wrzącej wody dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy tak długo aż składniki dokładnie połączą się ze sobą. Zalewamy powstałym roztworem brzoskwinie w słoiku, zalewa musi być ponad owocami. Zakręcamy. Gotujemy w garnku 30 minut od zagotowania. Wyjmujemy i odwracamy do góry dnem. Sa idealne do deserów i ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 16.10.2013 22:38
Pyszniutkie muszą być!
lara 16.10.2013 21:22
super sprawa!!!
AnielskaSlodycz 16.10.2013 19:59
pycha ! też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak