Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla miodowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 4 dag
mleko 3/4 szkl
mąka 2 szkl
cukier 4 łyżki
olejek pomarańczowy 4 kropel
szczypta soli
jaja 2
miód 3 łyżki
masło 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: strucla miodowa

Drożdże rozetrzyj z łyżeczką cukru i łyżką mąki i łyżką mleka , odstaw . Margarynę stop i ostudź , odstaw . Jajka utrzyj z cukrem pudrem .Pozostałą mąkę przesiej dodaj kogiel mogiel , rozczyn resztę ciepłego mleka , sól i wyrób ciasto . Przykryj ściereczką , odstaw w ciepłym miejscu . Gdy ciasto zacznie powiększać się , szybko zagnieć jeszcze raz , rozwałkuj na posypaną mąką stolnicę o grubości centymetra . Posmaruj miodem. zwiń w rulon jak makowiec . Ostrym nożem pokrój w średnio grube plastry .Ułóż w keksówce obok siebie. zostaw na 30 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia . Piecz 20 min w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 16.01.2016 19:51
Proste i wyśmienite
Luki 16.10.2013 21:03
wyglada swietnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak