Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z ciasta francuskiego
2. Obierz i drobno pokrój cebulę.
3. W misce wymieszaj mięso, cebulę, żółtko i listki tymianku. Dopraw sola i pieprzem.
4. Rozłóż na blacie ciasto francuskie i rozłóż na nim farsz.
5. Brzegi ciasta posmaruj rozbełtanym białkiem i zwiń w rulon, po krótszym boku.
6. Pokrój rulon z ciasta francuskiego na paszteciki o grubości około 1cm.
7. Każdy pasztecik posmaruj resztką rozbełtanego białka i posyp listkami tymianku.
8. Piecz 35minut.Możesz przygotować farsz szybciej. Podsmaż go na patelni. W tedy skróć czas pieczenia pasztecików do około 15-20minut, aż ciasto francuskie nabierze złotego koloru.
9. Paszteciki najlepiej smakują jak są jeszcze cieple, ale stanowią równie wspaniałą zimną przekąskę.