zupa pomidorowa-myśliwska

zupa pomidorowa-myśliwska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa z kurczaka

    1 szt.
  • pomidorowy przecier

    1 szt.
  • śmietana 18 proc

    1/2 op.
  • liść laurowy

    2 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • bulion

    3 szt.
  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcje rosołową zagotować i odcedzić. Do wywaru dodać włoszczyznę, kostki rosołowe,przyprawy i pogotować 15 minut. Potem dodać przecier pomidorowy i bazylię.Zasypać ryżem lub makaronem,Doprawić śmietaną,sola i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

07.03.2014 09:44
dzisiaj mam na obiad, bardzo lubię

mamusia1

06.11.2013 08:35
super smak i aromat!

mamusia1

22.08.2013 08:44
bardzo smaczna

AURELKA

26.09.2012 18:19
wspaniała

Miki

24.02.2012 13:31
super

Papryczka

16.11.2011 16:18
smaczna

Krystyna32

01.05.2011 10:24
super

Dorota76

10.09.2010 10:58
Uwielbiam pomidorową zwłaszcza taką SUPER

mamusia1

22.08.2010 18:44
no bo to ja go dodałam a nie ty!

Beata73

22.08.2010 18:38
ok!dzięki komuś za zdjęcie! na pewno ja go nie dodawałam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat