Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane skórki z kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórki drobiowe 10 szt
mięso mielone 50 dag
pieczarki 15 dag
papryka czerwona 1 duża
cebula 1 duża
jajko 2 szt
sól
pieprz
ząbki czosnku 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane skórki z kurczaka

Skórki myjemy, odsączamy i oprószamy przyprawą uniwersalną. Do mięsa mielonego dolewamy szklankę wrzącej wody, mieszamy i dodajemy bułkę tartą. Paprykę, pieczarki i cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy wszystko do mięsa. Na koniec wbijamy 2 jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy lub wyrabiamy rękami na jednolita masę i formujemy niewielkie kotleciki.
Na każdą skórkę nakładamy kotleciki i ciasno zwijamy. Układamy na posmarowanej blaszce i pieczemy ok 1,5 godz w temp 180 st. W połowie pieczenia przewracamy roladki na drugą stronę. Podajemy z ziemniakami i dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 16.10.2013 14:13
świetny pomysł
Janina 16.10.2013 13:33
Ciekawy pomysł;)
msmors 16.10.2013 13:26
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak