Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dkg
marchew
pietruszka
natka pietruszki
pieczarki 20 dkg
makaron 20 dkg
sól
pieprz
smalec 1 łyżka
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z makaronem

Łopatkę dokładnie myjemy i zalewamy 1 litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy marchewkę i pietruszkę. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do gotującego się mięsa dodajemy troszkę soli, pieprzu i starte jarzyny. Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Obrane pieczarki kroimy i przesmażamy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do zupy. Miękkie mięso wyciągamy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy makaron i pokrojone mięso. Gotujemy ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.12.2013 18:51
podoba mi się ta zupa
mirosława4 20.11.2013 17:51
bardzo dobra :)
Katarzyna59 09.11.2013 07:53
pyszna zupka
Dorian 29.10.2013 18:58
pyszna zupka
Janina 16.10.2013 10:51
Smaczna i pożywna zupa;)Ja pieczarki przesmażyłabym na masełku;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak