Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki mediolańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso indycze 60 dkg
chleb tostowy 4 kromki
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
posiekana zielenina 1 garść
starty ser 1 garść
starta gałka muszkatołowa
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
mleko kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki mediolańskie

Z chleba tostowego skroić skórkę, miąższ namoczyć w mleku lub wodzie, a gdy napęcznieje dokładnie rozgnieść. Cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa razem z chlebem, zieleniną i jajkami. Wyrobić na jednolitą masę i doprawić do smaku. Podzielić na 8-10 części i z każdej formować niewielkie okrągłe frykadelki. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć na złoty kolor przez 10-15 minut. Gotowe frykadelki odsączyć z tłuszczu, posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut, aby ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.01.2012 15:14
bardzo fajne
Seba 17.06.2011 18:46
pycha
iwa643 25.09.2010 13:52
super ,pycha
Lidia11 24.09.2010 19:14
wypróbuję
justyna111 24.09.2010 18:17
super
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:28
o nie jadłam jeszcze
marzencia2007 11.08.2010 10:35
nie jadłam nigdy czegos takiego ale wydaje sie smaczne
plocia 10.08.2010 17:39
smaczne
RenataZ-et 10.08.2010 10:32
Wspaniały przepis!
lucyna15
lucyna15 10.08.2010 09:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak