Frykadelki mediolańskie

Frykadelki mediolańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso indycze

    60 dkg
  • chleb tostowy

    4 kromki
  • cebula

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • posiekana zielenina

    1 garść
  • starty ser

    1 garść
  • starta gałka muszkatołowa

  • sól, pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • mleko

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z chleba tostowego skroić skórkę, miąższ namoczyć w mleku lub wodzie, a gdy napęcznieje dokładnie rozgnieść. Cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa razem z chlebem, zieleniną i jajkami. Wyrobić na jednolitą masę i doprawić do smaku. Podzielić na 8-10 części i z każdej formować niewielkie okrągłe frykadelki. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć na złoty kolor przez 10-15 minut. Gotowe frykadelki odsączyć z tłuszczu, posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut, aby ser się rozpuścił.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

17.01.2012 15:14
bardzo fajne

Seba

17.06.2011 18:46
pycha

iwa643

25.09.2010 13:52
super ,pycha

Lidia11

24.09.2010 19:14
wypróbuję

justyna111

24.09.2010 18:17
super

pauluna

23.08.2010 12:28
o nie jadłam jeszcze

marzencia2007

11.08.2010 10:35
nie jadłam nigdy czegos takiego ale wydaje sie smaczne

plocia

10.08.2010 17:39
smaczne

RenataZ-et

10.08.2010 10:32
Wspaniały przepis!

lucyna15

10.08.2010 09:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat