Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hinduskie eskalopki z raitą.

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt grecki 150 ml
sól, pieprz
RAITA
jogurt bałkański 250 ml
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
mięta liście
sól, pieprz
indyk 2 eskalopki
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Hinduskie eskalopki z raitą.

Raita to rodzaj dipu, taki rodzaj sałatki hinduskiej. Doskonała na upalne dni, świetnie komponuje się z każdym pikantnym daniem.

Eskalopki zanurzyć w mieszaninie jogurtu z kurkumą,solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 15min.
Eskalopki osączyć z marynaty, posmarować lekko oliwą i smażyć na patelni grillowej.
Upieczone podawać z raitą.

Przygotować raitę
.
Ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę
Pomidor obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Jogurt wymieszać z kurkumą( curry),solą, pieprzem i miętą.
Warzywa połączyć z jogurtem, wymieszać i smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 16.10.2013 19:58
Raita jest fantastyczna ,nawet mięska już mi nie trzeba.
Megg 15.10.2013 17:53
przepyszny obiadek
joanna__s 15.10.2013 17:49
Świetna propozycja. Zachwyci domowników.
Ola1984 15.10.2013 17:29
Bardzo fajne i proste danie. To lubię w kuchni :)
Smaczna_B 15.10.2013 17:16
super! wszystko wspaniale opisane , wytłumaczone , to się nazywa profesjonalizm w każdym calu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak