Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto :Delicje"
Zagnieść kruche ciasto i podzielić na trzy części. Rozwałkować każdy na taką samą wielkość (duża blacha) i upiec 3 placki w temp. 160 st. C na złoty kolor.
Masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem i dodać zmielony ser. Gotować przez 5 min cały czas mieszać. Dodać budyń i żółtka rozpuszczone w mleku. Dobrze wymieszać. Gotować kilka minut na wolnym ogniu. W międzyczasie dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Całość lekko przestudzoną wylać na placek i przykryć następnym. Docisnąć.
Masa jabłkowa:
Starte jabłka przesmażyć z wodą i z cukrem. Wyłączyć i wsypać suchą galaretkę. Dobrze wymieszać i wylać na placek. Przełożyć trzecim plackiem i docisnąć.
Na całe ciasto postawić coś ciężkiego np garnek, by ciasto było dociśnięte. Po wystygnięciu udekorować lukrem (cukier puder + woda + kilka kropel soku z cytryny) Posypać posypką.