Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj filet 1/2 kg
jajko 2 szt
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w panierce

Filety rozmrażamy i kropimy na polówki lub 3 części.
Jajka rozmącamy z przyprawami.
Kolejno kawalki ryb obtaczamy w mące , jajku i bulce tartej.
Ryby wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni. oBsmażamy z 2 stron.
Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.10.2013 14:37
lubię taka rybkę na obiad
Joannasz3190 15.10.2013 13:49
Widać, że chrupiący :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak