Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony ryż z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
Cynamon mielony Prymat
cukier kryształ
masło
śmietana 4-5 łyżek
jajko
ryż 200 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony ryż z jabłkami

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie jabłka dusimy z cukrem(ilość cukru zależy od naszych upodobań), aż będą miękkie. Na koniec dodajemy do smaku cynamon i odstawiamy do wystygnięcia. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, następnie na spód wykładamy połowę ryżu, na to wystudzone jabłka i na wierzch resztę ryżu. Jajko roztrzepujemy widelcem, mieszamy ze śmietaną i polewamy tym nasz ryż. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około godzinę. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.10.2013 12:57
Lubię ryż z jabłkami;)
Marta1986 15.10.2013 11:11
smaczny taki zapiekany ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak