Sposób przygotowania

CIASTO:
Składniki ciasta mieszamy. Z gotowego smażymy naleśniki z dwóch stron do zrumienienia. Nakładamy nadzienie, panierujemy. Usmażone krokiety podajemy polane drobiowym gulaszem
NADZIENIE:

Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na oleju. Kapustę szatkujemy, dokładamy do cebuli. Podlewamy delikatnie wodą i dusimy pod przykryciem z dodatkiem octu, do miękkości.
Oddzielnie smażymy mięso. Łączymy razem i doprawiamy.

GULASZ:

Cebulę kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju, dokładamy pokrojoną w drobną kostkę pierś i razem obsmażamy. Podlewamy wodą. Gotujemy go miękkości mięsa, Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. Na koniec doprawiamy do smaku
To danie którym można najeść się do syta. Pyszne połączenie kapusty z kurczakiem.

Komentarze

  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    bardzo pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    a to nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela_K

    takich jeszcze nie jadłam ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    apetycznie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    świetne krokiety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jusiaa

    Bardzo ciekawe, takich krokietów jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja

    ciekawy przepis :)
  • 1
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    pomysłowo i pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Muszę tak zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny pomysł,takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    takich jeszcze nie jadłam , koniecznie muszę takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !