Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z zielonym ryżem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 szt
ryż 15 dag
szpinak świeży 3/4 kg
masło kilka lyżek
Kucharek przyprawa do potraw
Czosnek suszony Prymat
ser pleśniowy 150 g
ser żółty 3-4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z zielonym ryżem

Ryz gotujemy w osobnym naczyniu.
Pomidorom odcinamy wierzch- czyścimy z gniazd nasiennych- solimy.
Szpinak podsmażamy na maśle- przyprawiamy Kucharkiem i czosnkiem.
Ugotowany ryz dodajemy do szpinaku- mieszamy.
Do masy kruszymy także ser pleśniowy- mieszamy.
Farszem napełniamy pomidory. Z wierzchu posypujemy startym serem. Wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i zapiekamy aż ser się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.03.2015 12:54
fajnie wyglądaja
Kejti 04.09.2014 21:26
Ciekawy obiad :-)
Grażyna13 10.06.2014 21:56
Ciekawe danie :)
aginaa 31.10.2013 07:49
sliczne danie
Krystyna32 21.10.2013 18:10
apetycznie wyglądają
kanu83 20.10.2013 19:52
pomidorki pierwsza klasa
Mati13 17.10.2013 07:02
ciekawe, warto spróbować
Bernadeta1 14.10.2013 17:50
Na pewno wygląda i smakuje rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak