Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki z jajkiem i ziemniaczkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
sok z cytryny
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
ogórek zielony 1 szt.
jogurt naturalny 500 ml
kefir 400 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ziemniaki ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki z jajkiem i ziemniaczkami

Botwinkę oczyścić, umyć i drobno pokroić. Ugotować w 0,5 litra wody do miękkości.
Dodać sok z cytryny, odstawić do wystygnięcia.
Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekać. Ogórek obrać, pokroić w kosteczkę.
Ostudzoną botwinkę połączyć z jogurtem i kefirem. Dodać pokrojonego ogórka i zioła.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Podawać z jajkiem na twardo i ziemniaczkami.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 14.10.2013 12:37
ulubiona zupa :)
Megg 14.10.2013 11:34
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak