Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszy gryczanej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mała główka kapusty 1 szt
cebula 2 szt
śmietana 12-procentowa 200 g
woda 1 l
sól, piprz
olej
kasza 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszy gryczanej

Kaszę gryczaną ugotować na sypko, wymieszać z przesmażoną na oleju cebulą, dodać ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Obgotować główkę kapusty, zdjąć liście, nałożyć na nie nadzienie, zwinąć w gołąbki i każdy obwiązać nitką. Ułożyć w rondlu , zalać śmietaną , dodać trochę oleju lub masła i udusić.
Podawać z ziemniakami i surówką z pomidorów, posypać zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 29.05.2012 09:51
takich nie jadłam
Zofia12 24.09.2010 08:03
Ja też nie przepadam, ale to tradycja z domu mojego męża, będę robic na wigilie to umieszczę zdjęcie. Fajnie smakują polane sosem pieczarkowym!
Małgorzata112 25.08.2010 07:53
łeeeeee, mój mąż sie tym zajajda, a ja juz od zapachu mam dość
Małgorzata113 30.07.2010 10:09
gołąbki z kaszy gryczanej jadłam i nie smakują mi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak