Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak po podlasku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 kg
masło 20 g
cebula biała 3 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak po podlasku

Szczupaka oczyścić, umyć, osolić, pokrajać na dzwonka. Wyjąć z nich ości. Osuszyć rybę serwetką. Wziąć masło, dodać do niego posiekaną cebulę , smażyć dopóki nie będzie miękka. Kiedy masło ostygnie, wbić do niego jaja, dobrze rozmieszać. Maczać w tym przygotowaną rybę, obsypać tartą bułką i piec z obu stron na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak