Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura po podlasku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1 szt
ziemniaki 400 g
cebula 100 g
sól, pieprz
smalec 100 (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: Kura po podlasku

Kurę umyć, posolić wewnątrz. Ziemniaki ugotować, utłuc. Cebulę przesmażyć lekko w gęstym smalcu, wymieszać z ziemniakami, doprowadzić do smaku solą i pieprzem. Masą tą napełnić kurę, zaszyć białą nicią, ułożyć w brytfannie i piec w piekarniku ok. 1 godziny, polewając od czasu do czasu odrobiną wody, a potem sosem powstałym z pieczenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.09.2011 09:16
wow polecam
Joanna108
Joanna108 20.06.2011 09:25
coś innego
aacaac 01.04.2011 21:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak