Kura po podlasku

Kura po podlasku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1 szt
  • ziemniaki

    400 g
  • cebula

    100 g
  • sól, pieprz

  • smalec

    100 (gęsi)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurę umyć, posolić wewnątrz. Ziemniaki ugotować, utłuc. Cebulę przesmażyć lekko w gęstym smalcu, wymieszać z ziemniakami, doprowadzić do smaku solą i pieprzem. Masą tą napełnić kurę, zaszyć białą nicią, ułożyć w brytfannie i piec w piekarniku ok. 1 godziny, polewając od czasu do czasu odrobiną wody, a potem sosem powstałym z pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

19.09.2011 09:16
wow polecam

Joanna108

20.06.2011 09:25
coś innego

aacaac

01.04.2011 21:47
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat