Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa na cielęcinie z zacierką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
mąka 2 łyżki
koper
ziemniaki 3 szt
cielęcina bez kości 200 z udźca
zacierka 0,5 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa na cielęcinie z zacierką

1. Cielęcinę zalać 1,5 l wody, dodać obraną włoszczyznę (oprócz kapusty), gotować 60 min.
2. Wyjąć kurczaka, obrać ze skóry, oddzielić od kości, rozdrobnić, dodać niewielką ilość wywaru, zaprawić mąką.
3. Wlać do gotującej się zupy.
4. Dodać koperek, zacierkę i ziemniaki.
5. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem …
6. Śmietanę do smaku mozna dodać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda62 03.08.2010 22:36
Hmm...ten chlebek dodaje uroku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak