Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni w słoikach

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni w słoikach

Kroki postępowania

1
Dynię umyć i pokroić na kawałki razem ze skórką. W naczyniu żaroodpornym z przykrywką piec w 180 stopniach przez 1 godzinę.
Krok 1 - Puree z dyni w słoikach foto
2
Upieczoną dynię obrać ze skóry i zmiksować blenderem na gładką masę.
Krok 2 - Puree z dyni w słoikach foto
3
Nałożyć do umytych i wyparzonych słoików. Pasteryzować ok 15-20minut. Gotowy dodatek do ciast, placuszków, kluseczek itp.
Krok 3 - Puree z dyni w słoikach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.01.2014 20:34
też takie robiłam, super można wykorzystać :)
gusia1000 18.10.2013 00:59
Warto tak robić.
Alex_M 16.10.2013 14:22
fajny pomysł :)
anemon 13.10.2013 16:12
Sezon dyniowy ciągle trwa, więc warto zrobić zapasy na zimę.
SmacznaPyza 13.10.2013 14:37
ja pasteryzuję trzykrotnie bo niestety nie ma w takim musie niczego co by konserwowało i lubi się psuć
ONY_za_kare 13.10.2013 12:38
super pomysł :)
Łucja 13.10.2013 10:37
świetny zapas na zimę :) wczoraj robiłam :D
fotoviderek 13.10.2013 09:01
świetny zapas na zimę :)
gosia1988 12.10.2013 21:03
fajny przepis
pati100015 12.10.2013 20:31
świetny pomysł
adelajda 12.10.2013 20:24
Super !!! ja nigdy nie zaprawiałam dyni :)
Izabela9 12.10.2013 19:18
Z dyni robiłam wiele przetworów ale takich jeszcze nie, może wypróbuje bo mam jeszcze dynię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak