Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanie panierowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
sól
bułka tarta pikantna
olej do smażenia
kanie 3 kapelusze

Przepis i sposób przygotowania na: kanie panierowane

Grzyby(kapelusze)oczyścić dokładnie umyć,jajka wbić na głęboki talerz wsypać sól i pieprz do smaku oraz tymianek i rozkłócić widelcem,można dodać odrobinę wody lub mleka do rozkłóconych jajek.Umyte kanie moczyć w rozkłóconym jajku potem tartej bułce i kłaść na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.11.2013 22:36
lubię takie grzyby , fajny pomysł z tym tymiankiem:-)
Katarzyna/kate1980 24.10.2013 20:20
uwielbiam te grzyby
caralajna 18.10.2013 07:43
bardzo takie lubię
halina17 12.10.2013 19:54
Uwielbiam panierowane kanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak