kotlety z pęczaku i mięsa.

kotlety z pęczaku i mięsa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczak

    25 dkg
  • mięso z kością

    30 dkg
  • cebula biała

  • tłuszcz do smażenia

  • bułka tarta

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso myjemy osuszamy,poruszamy solą i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.zalewamy 1/2 szkl. wody.dusimy na małym ogniu do miękkości.studzimy.mięso oddzielamy od kości i kroimy w kawałki.pęczak płuczemy i zalewamy 3 szkl. wody.gotujemy,mieszając.studzimy.mięso i pęczak przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę.dodajemy jajko i natkę,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.mieszamy.formujemy nieduże owalne kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat