zapiekanka wiejska

zapiekanka wiejska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    3 woreczki
  • kiełbasy śląskie

    4
  • cebule

    2
  • pieczareki całe

    30 dkg
  • żółty ser

    30 dkg
  • sól, pieprz

  • tabasko

  • olej

    łyżka
  • papryka czerwona

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kasze gotujemy w osolonej wodzie.odcedzamy,dodajemy połowę sera oraz zmielone kiełbasy.cebulę,pieczarki i papryki drobno kroimy,dusimy na patelni na oleju,aż papryka będzie miękka.wkładamy do kaszy,doprawiamy.przekładamy do naczynia żaroodpornego.wierzch posypujemy pozostałym serem.wkładamy do piekarnika i zapiekamy.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danusia19671

03.03.2011 20:17
Pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat