Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka wiejska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3 woreczki
kiełbasy śląskie 4
cebule 2
pieczareki całe 30 dkg
żółty ser 30 dkg
sól, pieprz
tabasko
olej łyżka
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka wiejska

kasze gotujemy w osolonej wodzie.odcedzamy,dodajemy połowę sera oraz zmielone kiełbasy.cebulę,pieczarki i papryki drobno kroimy,dusimy na patelni na oleju,aż papryka będzie miękka.wkładamy do kaszy,doprawiamy.przekładamy do naczynia żaroodpornego.wierzch posypujemy pozostałym serem.wkładamy do piekarnika i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 03.03.2011 20:17
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak