Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnię z ryżem

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
cebula 1 sztyka
ser żółty 5 dag
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
warzywa mrożone 350 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnię z ryżem

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni z dodatkiem kucharka. Wsypać mrożone warzywa na patelnie, wymieszać z cebulą i smażyć, aż będą miękkie. W międzyczasie ugotować woreczek ryżu w osolonej wodzie. Pod koniec smażenia warzyw dodać ugotowany ryż, przyprawić pieprzem i papryką ostrą. Wymieszać wszystko. Wyłożyć warzywa na talerz i posypać startym na małych oczkach żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 12.10.2013 12:34
bardzo lubię i często robię
okrysia 12.10.2013 08:37
SMACZNE TO!
patryska76 11.10.2013 22:00
Uwielbiam! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak