Sposób przygotowania

Sos pieczarkowy: Pokrojoną w drobną kostkę cebulę zarumienić na maśle z dodatkiem oleju. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć na dużym ogniu do odparowania wody i zarumienienia składników. Dodać bulion i chwilę gotować. Dodać śmietanę kremówkę i mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości wody. Kiedy sos zacznie gęstnieć doprawić go do smaku pieprzem i (ewentualnie) solą, dodać tymianek i posiekaną natkę pietruszki.
Pierś z kurczaka: Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem, solą i tymiankiem. Odstawić na 15 minut. Na patelni rozpuścić masło z olejem. Pierś z kurczaka smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. Upieczone mięso przełożyć na talerz i przykryć folią aluminiową. Pierś pozostawić pod przykryciem na kilka minut. Podawać z sosem pieczarkowym i ryżem.

Komentarze

  • 1
    img_4308
    Opublikowano

    joanna30

    Mniam, wspaniały obiadek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sanielcia

    Jakie pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    nutellla

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wyglada i napewno tak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chętnie bym spróbowała.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wspaniały obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !