Pierś teryiaki z makaronem ryzowym

Pierś teryiaki z makaronem ryzowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duża pierś z kurczaka

  • sos teryiaki

  • łyzeczka sosu sojowego

  • ząbek czosnku

  • cukinia

  • por

    1/2
  • sezam

  • imbir mielony

    1/2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piers pokroic w podłuzne paseczki, dodac posiekany ząbek czosnku, imbir, odorbine pieprzu i zalac to sosem teryiaki zeby lekko przykrył mieso. Dac sos sojowy, wymieszać. Odstawic na noc do lodówki. (można na krocej)
Olej rozgrzac na patelni, posmażyc pokrojona w kostek cukinie, pora w krazki , dodać mieso z zalewy i smażyc chwile dalej az składniki sie zarumienia. Makaron przyrzadzic zgodnei z instrukcja na opakowaniu. (mozna uzyc innego zwykłego pszennego).
Makaron dodac do miesa i warzyw. Wymieszac. Na talerzu porcje posypac sezamem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

15.05.2011 18:41
Zapowiada się pysznie.

Koper

23.02.2011 13:01
bardzo fajne :)

Jolanta40

06.08.2010 19:18
świetny przepis :)

wedith1

01.08.2010 09:51
Jestem bardzo ciekawa smaku. Zdam relację jak zrobię:)

bernika

29.07.2010 23:56
ozywiscie w nazwie miało być: sos teriyaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat