Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś teryiaki z makaronem ryzowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duża pierś z kurczaka
sos teryiaki
łyzeczka sosu sojowego
ząbek czosnku
cukinia
por 1/2
sezam
Imbir mielony Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś teryiaki z makaronem ryzowym

Piers pokroic w podłuzne paseczki, dodac posiekany ząbek czosnku, imbir, odorbine pieprzu i zalac to sosem teryiaki zeby lekko przykrył mieso. Dac sos sojowy, wymieszać. Odstawic na noc do lodówki. (można na krocej)
Olej rozgrzac na patelni, posmażyc pokrojona w kostek cukinie, pora w krazki , dodać mieso z zalewy i smażyc chwile dalej az składniki sie zarumienia. Makaron przyrzadzic zgodnei z instrukcja na opakowaniu. (mozna uzyc innego zwykłego pszennego).
Makaron dodac do miesa i warzyw. Wymieszac. Na talerzu porcje posypac sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 15.05.2011 18:41
Zapowiada się pysznie.
Koper 23.02.2011 13:01
bardzo fajne :)
Jolanta40 06.08.2010 19:18
świetny przepis :)
wedith1 01.08.2010 09:51
Jestem bardzo ciekawa smaku. Zdam relację jak zrobię:)
bernika 29.07.2010 23:56
ozywiscie w nazwie miało być: sos teriyaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak