Sposób przygotowania
Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy solą, pieprzem, przyprawą,
papryką i wkładamy pod przykryciem do lodówki na 24 godziny.
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe : Mąkę wsypujemy do miski, dolewamy stopniowo mleko, dorzucamy po jednym jajku, miksujemy, przyprawiamy tą samą
mieszanką co kurczaka. Olej mocno rozgrzewamy na głębokiej
patelni. Mąkę i płatki dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym, obtaczamy w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.
papryką i wkładamy pod przykryciem do lodówki na 24 godziny.
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe : Mąkę wsypujemy do miski, dolewamy stopniowo mleko, dorzucamy po jednym jajku, miksujemy, przyprawiamy tą samą
mieszanką co kurczaka. Olej mocno rozgrzewamy na głębokiej
patelni. Mąkę i płatki dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym, obtaczamy w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
MAR3STA
Justyna73
Marzena34
Elżbieta17
raspberry
gacopierz23
Magda60
traktorek
Kuchareczka2