Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne z sosem koperkowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
olej do smażenia
koper świeży 1 pęczek
jogurt naturalny 1 opakowanie
jajko 1 szt.
mąka 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne z sosem koperkowym

Rybę przepuścić przez maszynkę z drobnym sitkiem, dodać 1 jajko, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy i wymieszać. Bułkę tartą dodawać stopniowo, aż uzyskamy masę, z której da się uformować kotlety. Kotlety obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju lub upiec (około 40 minut w temperaturze 180 stopni).
Sos koperkowy: posiekać drobno koperek, wymieszać wszystkie składniki w rondelku, zagotować i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.10.2013 16:35
proste i klssyczne
mufinka79 17.10.2013 18:59
Pyszne kotleciki :)
Aleksandra/Olcia 16.10.2013 18:59
pyszna klasyka
Kasnaj 11.10.2013 20:56
super przepisik
joanna30 11.10.2013 10:14
Pyszne takie kotleciki
Izabela9 11.10.2013 06:07
Fajne kotleciki.
Jadwiga/Jaga85 10.10.2013 22:18
Wyglądają znakomicie:)
ao_12 10.10.2013 21:01
lubię rybne kotleciki
Noruas 10.10.2013 21:00
ryba zawsze jest super ;)
bietka 10.10.2013 20:45
pyszne kotleciki
Kolorowa 10.10.2013 20:35
Uwielbiam rybne kotlety ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak