Kotlety rybne z sosem koperkowym

Kotlety rybne z sosem koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt.
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • koper świeży

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    1 opakowanie
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rybę przepuścić przez maszynkę z drobnym sitkiem, dodać 1 jajko, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy i wymieszać. Bułkę tartą dodawać stopniowo, aż uzyskamy masę, z której da się uformować kotlety. Kotlety obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju lub upiec (około 40 minut w temperaturze 180 stopni).
Sos koperkowy: posiekać drobno koperek, wymieszać wszystkie składniki w rondelku, zagotować i doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

30.10.2013 16:35
proste i klssyczne

mufinka79

17.10.2013 18:59
Pyszne kotleciki :)

Aleksandra/Olcia

16.10.2013 18:59
pyszna klasyka

Kasnaj

11.10.2013 20:56
super przepisik

joanna30

11.10.2013 10:14
Pyszne takie kotleciki

Izabela9

11.10.2013 06:07
Fajne kotleciki.

Jadwiga/Jaga85

10.10.2013 22:18
Wyglądają znakomicie:)

ao_12

10.10.2013 21:01
lubię rybne kotleciki

Noruas

10.10.2013 21:00
ryba zawsze jest super ;)

bietka

10.10.2013 20:45
pyszne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat