Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 20 dag
jaja 3
cukier 3 łyżki
masło roślinne łyżka
rum łyżka
cynamon łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet bananowy

Żóltka utrzeć z cukrem do białosci dodac przetarty twarożek i ubitą na sztywno pianę. Obrane ze skurki banany przekroić wzdłuż przesmażyć na stoponym maśle. Ułożyć w wysmarowanym żaroodpornum naczyniu skroipic rumem. Na banany wyłożyć masę serowa wstawić do nagrzanego piakarnika zapiekać około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.07.2012 14:30
fajny przepis
izapozdro 28.12.2010 11:56
ciekawy przepis :)
Karolina92 20.11.2010 10:22
na pewno bedzie mi smakowalo, bardzo lubie banany
Kate131 23.09.2010 08:48
musi byc pyszne
rosik93 30.07.2010 00:17
super przepis na banany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak