Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy gulasz, tym razem z wieprzowiny

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebula 1 szt
grzyby suszone 5 dag
bulion drobiowy
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy gulasz, tym razem z wieprzowiny

Mięso pokroić w grubą kostkę, posypać vegetą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Mięso powinno przejść przyprawami.
Rozgrzać olej na patelni i przesmażyć mięso na ciemny kolor. Przełożyć do garnka w którym mięso będzie się dusiło.
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, pod koniec smażenia, dodać do cebuli 1 łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i dodać do mięsa. Wrzucić parę suszonych grzybów, podlać bulionem do wysokości mięsa i dusić pod przykryciem do miękkości.
Zaciągnąć mąką ziemniaczaną wymieszaną z łyżką wody i śmietaną.
Podawać z kaszą gryczaną, podpłomykiem, ziemniakami , kopytkami, plackami ziemniaczanymi –co kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.01.2014 19:46
uwielbiam takie pyszności
jussta 17.10.2013 12:49
pyszny gulasz wykorzystam przepis
Cranberry 10.10.2013 11:47
Musi byc pyszny
Ola1984 10.10.2013 08:50
Gulasz wygląda pięknie, jestem pewna, że tak tez smakuje.
Aleksandra/Olcia 10.10.2013 08:42
bardzo apetyczny
cukiereczek 10.10.2013 07:51
bardzo apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak