Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indycza nadziewana suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
suszone pomidory w zalewie 1/2 słoika
masło 2 łyzki
tymianek
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ser mozarella 200 g
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza nadziewana suszonymi pomidorami

Mięso dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pierś z indyka rozciąć tak, aby powstał prostokątny płat. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu, tymiankiem, olejem z suszonych pomidorów i odstawić na 2 godziny.

Potem dodać do środka kawałeczki masła, na nie dać całe suszone pomidory i ser mozarella.
Zwinąć mięso ciasno, najlepiej sznurkiem.
Włożyć do rękawa foliowego lub do naczynia żaroodpornego, polać oliwą ze słoika z suszonych pomidorów i posypać przyprawami.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st c.
Piec około godziny. Zdjąć sznurek i pociąć na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.09.2014 21:07
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak