Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1/2 szt
wędzony boczek 25 dag
koperek 1 pęczek
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z boczkiem

Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni aż się wytopi. Koperek drobno siekamy. Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy szklanką wody, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień do minimum i dusimy do miękkości. Do ugotowanej dodajemy usmażony boczek oraz koperem i doprawiamy ją do smaku łyżeczką octu, cukrem, solą i pieprzem. Można dodać e i ewentualnie zagęścić mąką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.04.2015 21:27
lubię taką
Kuchenka 10.10.2013 10:18
fajne danie
babajaga1969 09.10.2013 02:55
lubię taką kapustę
Renata9 08.10.2013 21:03
uwielbiam taką kapustkę
ana1 08.10.2013 20:45
pyszne jedzonko
Ania321 08.10.2013 20:26
wygląda przepysznie :)
Mysiunia 08.10.2013 19:58
bardzo apetyczna - smacznie
stefcia
stefcia 08.10.2013 19:49
lubię taką
Renataj 08.10.2013 19:49
Warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak