Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt cytrynowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt cytrynowy

Cytryny sparzamy i ocieramy skórkę na tarce. Przygotowaną skórkę z cytryny mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku. A na końcu delikatnie mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i otartą skórką. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok.25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.01.2014 11:39
mnie sie tez ten pomysł podoba
Aannkaa82 23.12.2013 20:51
Fajny pomysł :)
mirosława4 16.12.2013 17:12
bardzo fajny
Wafelek2601 14.12.2013 15:56
bardzo fajny
adelajda 11.12.2013 10:13
robię podobny :)
mela25 22.11.2013 09:36
fajny pomysł
barbara11561 18.11.2013 10:52
lubię smak cytryny w cieście i kremach:)
mysza75 15.11.2013 14:35
fajny biszkopt
berys18 05.11.2013 10:16
ładny biszkopt
aginaa 31.10.2013 07:48
fajny biszkopt
olkaaa 23.10.2013 17:19
fajny pomysł
MagdaXXX 20.10.2013 11:53
kocham cytrynowe ciacha
romanrafal
romanrafal 20.10.2013 08:56
pyszny puszysty biszkopcik
Dorian 15.10.2013 23:40
pyszny biszkopt
Ada-Gaba 13.10.2013 11:05
extra biszkopt
ONY_za_kare 12.10.2013 14:48
przydatny przepis
Alex_M 11.10.2013 12:57
fajny biszkopcik :)
Katarzyna59 11.10.2013 07:30
bardzo fajny biszkopt
SmacznaPyza 08.10.2013 19:59
wiesz, że proszek można pominąć i jeśli dobrze ubije się jajka to biszkopt wychodzi puszysty a zdrowszy ?
nutellla 08.10.2013 18:48
aromatyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak