Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe z bezową skorpuką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
gorzka czekolada 80 g
jaja 2
cukier trzcinowy 6 łyżek
cukier wanilinowy 1 op
wiórki kokosowe
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe z bezową skorpuką

Miska nr 1
Z białek ubijamy sztywną pianę. Następnie dodajemy 3 łyżki cukru trzcinowego i nadal ubijamy na gładką masę.

Miska nr 2
Ucieramy dwa żółtka z 3 łyżkami cukru trzcinowego na białą masę.

W kąpieli wodnej roztapiamy masło i czekoladę.

Do miski 2 dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem, + cukier waniliowy + np. 2 łyżki wiórek kokosowych. Mieszasz. Następnie powoli dodajemy masę białkową.
Trzeba to dość sprawnie robić aby czekolada nie zastygła na nowo.

Napełniamy 3/4 papilotek masą czekoladową i pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut.

Lekko studzimy, możemy oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.10.2013 18:17
smaczne !!!!!!
V_kuchareczka 08.10.2013 17:41
ale pyszności
Marta1986 08.10.2013 16:51
bardzo apetyczne
Agata
Agata 08.10.2013 16:27
ale muszą być pyszne:)
malaczarna23 08.10.2013 16:25
uwielbiam takie babeczki
IwonaDD 08.10.2013 16:22
kuszące babeczki
Noruas 08.10.2013 15:55
uwielbiam takie babeczki!!
Ewa 08.10.2013 15:32
Czekoladowe- zawsze :)
Kasia35 08.10.2013 15:24
ciekawy przepis
Aida 08.10.2013 15:15
dziękuję bardzo :)
everay 08.10.2013 15:02
piękne i jeszcze raz piękne:)
Renata9 08.10.2013 14:46
pyszne te babeczki
nogawkuchni 08.10.2013 14:41
Pyszne wypieki,wyglądają bardzo zachęcająco i przydatny,ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak