Sposób przygotowania

Bagietki przekroić wzdłuż na 2 części.
Grzyby oczyścić,umyć pod bieżącą wodą i pokroić w półplasterki.
Cebulę obrać ,posiekać w drobną kostkę i podsmyżyć na maśle,następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę i delikatnie podsmażyć.
Do cebuli z szynką dodajemy pokrojone grzyby i smażymy około 15-20 min.na wolnym ogniu mieszyjąc od czasu do czasu.
Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Przygotowane grzyby układamy na przekrojonych bagietkach.
Ser żółty i mozzarellę ścieramy na tarce o drubych oczkach i posypujemy bagietki z grzybami.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 10 min.
Podajemy z odrobiną ketchupu i majonezu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oo podsunęłaś mi pomysł jak wykorzystać moje grzybki :) dzięki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janina

    Smaczne zapiekanki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pati100015

    uwielbiam takie zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    pychotka !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    przepis na czasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    fajne zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    fajne zapiekanki, narobiłaś mi smaka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    jeszcze takiej nie jadłam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !