Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty i rodzynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
olej słonecznikowy 2 łyżki
rodzynki 3 łyżki
ząbek czosnku
sól
cukier
sok z pół cytryny
kapusta czerwona niedłuża główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty i rodzynek

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści opłukać osączyć drobno poszatkować. Wrzucić do lekko osolony wrzątek obgotować 10 minut ocdedzić Rodzynki opłukać namoczyć osączyć, cebule pokroić w kostę zeszklic na oleju dodac kapustę i rodzynki przesmażyć sałątkę przyprawić do smaku sokiem z cytryny czosnkiem solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.05.2011 10:51
Podoba mi się :)
Kate131 10.04.2011 10:00
fajna surówka
IZABELA29 18.10.2010 11:41
i ja też
rosik93 30.07.2010 00:17
Lubię takie powiązanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak