Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puszka mleka skondensowanego u 1
puszka mleka skondensowanego s 1
spirytus 1/2 szklanki
śmietanka kremowa 200 g
masło czekoladowe 2 łyżki
kakao 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Likier czekoladowy

Wszystkie powyżej wymienione składniki oprócz spirytusu umieszczamy w głębokiej misce i miksujemy. Na koniec powoli dolewamy spirytus i miksujemy.Przelewamy do karafki i schładzamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 08.10.2013 19:03
Robię takie likiery (bez masła),są doskonałe jako dodatek do deserów.
noninka77 08.10.2013 09:02
super przepis:)
Ela_K 08.10.2013 08:15
pyszny likier
usmiech 08.10.2013 08:01
fajny przepis
2milutka 08.10.2013 07:58
lubię takie likierki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak