szczaw w słoikach

szczaw w słoikach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    1,5 kg
  • sól

    kilka lyzek
  • olej

    kilka lyzek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liscie szczawiu,przebieramy i odrywamy ogonki(chyba jak ktos woli nz ogonkami), dokladnie pluczemy.mocno odciskajac wkladamy nieielkimi porcjami do rozdrabniacza i siekamy,przez doslownie chwilke.Wyjmujemy i przekladamy szczaw na miseczke i posypujemy sola.Tak postepujemy z pozostalym szczawiem.
Wszystki posiekany szczaw solimy i dokladnie mieszamy.Napelniamy nim sloiczki,mozemy na wierzch polacw sloikach po jednej lyzce oleju,szczelinie zamykamy.Wekujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

05.09.2011 18:33
Nie słyszałam jeszcze o zaprawianiu szczawiu:) Fajny pomysł, choć ja też za nim nie przepadam:)

Piotr24

12.08.2011 18:42
szczawiowa z jajkiem jest super :D

jasiek

01.08.2011 15:39
zdrowe

marcia71

02.05.2011 01:32
pomysłowe

Jolanta_P-S

29.04.2011 08:00
lubię szczawiową z jajkiem

Margo1

17.08.2010 09:03
Nie przepadam

zoha1234567890

03.08.2010 22:00
o jej, nie przepadam.

Matik

01.08.2010 23:17
lubię to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat